Strandopruimactie

Strandschoonmaakactie 6 april 2019 

Net als voorgaande jaren organiseert Rotary Club Voorne-Putten met hulp van de jeugd van Scouting Hellevoetsluis een strandschoonmaakdag. Dit doen we al weer voor het zesde jaar op rij en deze goede traditie staat ook bij de Scouting elk jaar weer op de agenda. We lezen bijna dagelijks in de krant over vervuiling van stranden en zee. Vooral plastic is funest voor vissen en vogels. 

De schoonmaakactie begint daarom bij het Adventuredome van de Poort van Zeeland met een stukje natuureducatie, waarbij vrijwilligers van het IVN de kinderen wat zullen vertellen over de natuur en wat het belang is van een schoon strand voor de dieren die in het water en het duingebied leven. 

De schoonmaakactie vindt plaats in de duinen tussen de Haringvlietdam en de camping Poort van Zeeland. Ook kinderen die vakantie houden bij De Poort van Zeeland mogen aansluiten bij deze schoonmaakactie. De schoonmaakactie zal worden afgesloten door wethouder Peter Schop van Hellevoetsluis. Want ook de gemeente Hellevoetsluis is blij met het initiatief om kinderen er bewust van te maken dat het achterlaten van allerlei afval een van de grootste vijanden is voor het milieu. 

Als beloning voor het harde werken worden de kinderen na afloop getrakteerd op wat lekkers en mogen ze zich uitleven in het Adventuredome.

  • Hits: 1490